Sunday, 5 May 2013

blog sendiri berhabuk

assalamualaikum.....



Lapuk nak mati blog ni. maklum la sibuk dengan aktiviti kehidupan seharian. sibuk ke aku?? konpius disitu. Acah- acah macam sibuk je aku ni.  tengah cuti ni manfaatkan la masa yang ada ni dengan buat entry untuk blog sendiri yang da tak rupa macam blog. Mati la mak nakkkk. Okay, sebenarnya takde cerita pon saya nak kongsi. Ape serabut sangat la aku ni. Haish.


Baiklah, nak bestkan entry ni, saya akan cuba untuk cerita aktiviti saya kat rumah sepanjang cuti semester ni. Uollss nak tahu saya buat ape sepanjang cuti ni. Guess what?? saya kerja okay! ! KERJA ! !
kerja tidur, makan dan lain-lain. Kerja jugakan?? anggap la benda tu satu pekerjaan. Teringin nak kerja tapi parents tak bagi. Alasan mereka taknak bagi saya kerja tersangatlah kukuh. Nak tahu ape alasan dieorang "Jangan mengada-ngada nak kerja, belajar dulu nanti kalau da kerja kau da tak ingat nak belajar". Baiklah Ummi dan ayah.  Ok foooiiinnneeee!!  Cuti sem da la lame, 2 bulan habis macam tu je. Duduk rumah takde income kot. Buat tetibe dieorang ajak pergi holiday aku lak yang ternganga sebab takde duit nak beli barang. Takkan la nak guna duit dieorang pulak kannnnn. Nanti bising yoooo.


Nak pergi jenjalan pon tak tahu nak keluar dengan siapa. Sedih betul hidup aku ni. Ni baru betul orang cakap duduk dalam kotak. Tak gerak mana-mana. Kalau keluar pon keluar kat depan pintu pagar tu je sebab nak sapu. Wahhh, rajin kau, aku sapu. Haruslahhhh rajin. Nak tahu kenapa saya buat semua tu.... Inilah sebabnya, saya akan menjadi bibik sepenuh masa setiap kali semester break. Bibik SEPENUH MASA OKAY!! Kau hadoooo?? bibik tanpa gaji. Macam mane tu. Setiap hari rutin same je. Bangun dan buat kerja rumah. Setiap hari sama okay dan sangat la tak bole blaaaa. Bila la nak berubah semua ni. Ehhh, tetiba pulak aku ni.


Sekarang ni saya sangat la kecut sebab result untuk student UITM akan keluar on this May 9. oooohhhhh maaaiiiiii guuuucccciiiiiii !! ! Cuak tu jangan tanya laaa tu benda pertama bila tahu result nak keluar. Tak tertelan air liur kalau tahu result nak keluar. Pulak kawan-kawan da tahu result subject Macroeconomic dieorang. Lagi buat saya stress yang amat. Gila tak stress, tengok dieorg tweet "ALHAMDULILLAH, LEPAS UNTUK SUBJECT ECO TAPI PAKLAH CAKAP 2 ORANG TAK LEPAS". Mahu tak jatuh jantung ni jahhhhh. 2 orang tu. Risau kotttt. Zati suruh saya pergi tanya paklah. Hello makcik, memang taklah aku nak pergi tanya. Orang kata biarlah tahu semuanya tu sekali gus terus. Padahal aku takut sebenarnya. Okay. Cuba untuk tenangkan diri. Fuhhhh. InsyaAllah,result saya  akan menjadi result yang terbaik dengan berkat usaha dan doa. Bukan riak, menunjuk atau ape pun. Cuma saya da buat sehabis baik. InsyaAllah :). Baiklah, saya taktahu nak cakap ape lagi so bye laaaa. zaijian ! ! !






Friday, 9 March 2012

makan...nyum nyum!!


aku sangat la tidak puas ati sama orang yang da wat aku sakit ati arinie..pe la pelik sangat ayat aku nie...=_="...de ke patot dye boleh sedap cakap pompuan sume same...HELLO! ! ! dari segi fizikal mmg same tapi hakikatnye hati n perasaan len2 kot...ko gaduh ngan awek ko, pastu ko nak cakap pompuan sume same..ko sedar x pe yang ko cakap...ko nak taw x pompuan la nanti yang akan jage ko, bagi makn kat ko....ade otak xmo pikir kaaa???ko salah la budak...ISH! ! nasib la ko xde depan mate aku lau ade da lame aku jotos2 kepale ko 2...OK!! sekarang aku nak cerite pasal bende len , semalam aku telah berjaya buat kek biskut marrie..*aku panggil biskut batik...ntah la...asalkan masuk mulut n dapat mengenyangkan perut aku nie haa...YES!!...buat bende alah nie alahai senang nk gile...aku telah menggunekan kuase veto aku dengan mnyuruh bapak aku beli segala bahan2 untuk buat biskut batik 2...bapak aku merungut sebab malas nak beli tapi disebabkan aku talah menggunekan kuase aku bapak aku pon beli..HAHA!!jahat punye anak..huhuh..bile lagi kak chik nak bermanje2 ngan ayah KAN!KAN!...Ok, pas bapak aku da beli aku pon g la buat ngan kawan aku...terasa cam chef lak dok kat dapur wat biskut 2..sangat la poyo..aku wat biskut kawan aku basuh pinggan...sorry yee kawan..HEHEH!!..nie haa bahan2nye
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tu biskut marrie ngan milo...


yang dalam kuali umi aku nie...susu ngan mentega..:)

aku wat biskut nie secare senyap2 sebab aku takot t aku kene sambar petir dari umi aku...HAHAHA!almaklum laa kite da gune barang dye kan...HUHU...da masukkan semua 2 dalam kuali kesayangan umi aku nie..aku pon letak dalam loyang n sejukkan...so nie la hasil kerje tangan aku n kawan aku..errkkk..dye tolong ke???tolong la jugak...HEHEH..
.
.
.
.
.
.
.
xsecantik mane pon...
walaupon xcantik tapi rase dye sangat la sedap..2 loyang aku buat,2 loyang tu yang abis...SEDAPKAN...siap bawak bekal balik uitm..aku dok uma nie la jadinye..makan dan makan dan makan...YEAY!! aku memang suke makan nie tapi nanti bile da gemok baru la menyesal sampai pakwe aku bising..HAHAHA!!..sabar jela...



Thursday, 8 March 2012

sehari dirumah!!

k fine ! ! !pagi2 lagi aku dah kene kemas rumah then p masak didapur...YEAY!!satu keajaiban telah berlaku...anak pak aji telah berjaya menjejakkan kakinya didapur rumahnya sendiri...HAHAH!!buruk betul perangai..tapi aku xmasak pon sebenarnye..kawan aku yang masak..aku cume menempel disebelahnye sahaja...HAHA!!adelah tolong sikit2...OK!!ari nie kteorang hendak memasak daging masak kicap + ikan goreng..*harus mentionkan KITEORANG Ok..nampak cam rajin sikit..HAHAH!!kawan aku masak daging dan aku masak ikan...nasib baiklah ikan tu da siap siang kalau x siang aje aku biorkan je ikan 2 terbengkalai...silap2 lau aku siang ikan 2 da xserupe ikan nanti jadi bende lain sebab aku nie ganas orangnye...time untuk masukkan ikan dalam kuali..YES!! bangga kau masukkan ikan dalam kuali..masukkan ikan je kot tapi dye punye bangga mak aiii...HAHA!!kawan aku cakap "aku lemah goreng ikan nie 2 la dye nanti minyak dye meletup"...OK!! aku cakap kat kawan aku "oh!"dengan muke yang agak berlagak sebab berjaya memantainkan minyak tu daripada meletup...tetibe!!!minyak tu meletup kene muke aku...FINE!!silekan muke kene + tangan skali..2 la padahnye bile berlagak ngn orang...tapi aku wat muke cool je  hkikatnye rase cam nak nangis sambil hentak kaki sebab sakit...malu aku!!(=_=")..aku punye ikan da siap, focus pulak kat daging yang kawan aku masak..wah !!!zati masak daging!!sungguh ku xpercaya!!ok la 2 daripada aku ikan je tw goreng..HUH!..ok, da siap masak daging 2 tetibe umi aku datang then dye cakap "masak pe kak chik?sape yang masak nie?"..aku pon jawap la"zati nie haa yang masak"...umi aku cakap" wah, da boleh kawin da nie..."...si zati nie pon ape lagi sengeh macam ape bile cakap pasal kawin..HAHA!!!*nampak xgatalnye 2...HAHA...da siap masak pe lagi mase untuk kiteorang mencekek!!nie la saat yang di tunggu2..MAKAN!!YEAY!!HAHAH!!...pas makan aku ingat nak kuar g makan abc tapi macam nak ujan so xjadi laaa....kesian kawan aku nie, g uma aku mesti x g mane2, dok je terperap dalam uma aku nie jadi bibik...tapi kalau dpikir2kan balik ape salahnye kan..HAHA!!!mase aku nga lepak2 ngan dye tetibe umi aku panggil aku.."kak chik! g goreng karipap kat dapur 2"..OK FINE ! ! makan lagi aku arinie..alhamdullilah...aku ajak zati g dapur sekali soh teman aku ..cam biase la bagi2 tugas..cepat sikit siap kerjenye kan...tapi hakikatnye aku yang malas nak wat kerje so aku bagi la dye kerje ...gile jahat aku nie ..HAHA!!..sekarang punye karipap je senang gile nak wat tinggal koyakkan plastik pastu masukkan karipap 2 dalam kuali..bapak senang gile n makin malas makhluk kat dunie nie termasuklah aku...HUHU!!pape jela, asalkan senang kerje yang aku wat..pemalas gile aku nie..kawan aku nie wat air teh, nie pon satu hidup penuh dengan kesenangan...HAHA!! sebab xtaw nak gune teh serbuk tw gune teh uncang je...aiyooo aci!!itu teh uncang sama saja sama itu teh serbuk ...HAHAHA!!cume teh uncang tu dye letak uncang n teh serbuk x letak uncang...skali dye letak teh amik ko!!macam nak wat air teh susu..banyak gile kot..HAHA!!xpela kawan kite blajo yeee..HEHEH!!....da siap sume aku pon g la hidang kat umi aku...aku pon amik port sebelah dye...siap tuang air umi aku pon minum...pastu dye tnye "sape yang wat air nie??"..ak cakap la zati...umi aku pon cakap.."tolak markah nie air tawar sangat"...aku pe lagi bantai gelak laaa.....HAHAH!!yang zati nye dengan muke xbersalah gelak skali..sabo jelah...

nie la kawan aku yang muke xbersalah 2..
sambung balik crite tadi...malam tadi ingat nak study...teringat lak aku de online quiz so tergendale lagilah nak study account...OK FINE!!!nape la mesti ade online2 bagai nie...malas kot nak wat sume nie...nasib la wat sume nie ade markah lau xde markah xde maknenye aku nak sentuh baik aku letak kepala kat bantal badan kat tilam pastu tidur dengan lenanya..tapi 2 sume khayalan semata2..XDE MAKNE OK NADIA!!da siap sume2 2 aku pon tidur tapi before aku tidur aku mao gayot sama ehem2!!..HAHAH!! aiyyoooo!!!tara ingat laa next week ade exam!!WAKE UP NADIA!!xmo men2!!btw GUD LUCK for student yang amik exam sem nie k!!!wish me luck guys!!:)
:)