Friday, 9 March 2012

makan...nyum nyum!!


aku sangat la tidak puas ati sama orang yang da wat aku sakit ati arinie..pe la pelik sangat ayat aku nie...=_="...de ke patot dye boleh sedap cakap pompuan sume same...HELLO! ! ! dari segi fizikal mmg same tapi hakikatnye hati n perasaan len2 kot...ko gaduh ngan awek ko, pastu ko nak cakap pompuan sume same..ko sedar x pe yang ko cakap...ko nak taw x pompuan la nanti yang akan jage ko, bagi makn kat ko....ade otak xmo pikir kaaa???ko salah la budak...ISH! ! nasib la ko xde depan mate aku lau ade da lame aku jotos2 kepale ko 2...OK!! sekarang aku nak cerite pasal bende len , semalam aku telah berjaya buat kek biskut marrie..*aku panggil biskut batik...ntah la...asalkan masuk mulut n dapat mengenyangkan perut aku nie haa...YES!!...buat bende alah nie alahai senang nk gile...aku telah menggunekan kuase veto aku dengan mnyuruh bapak aku beli segala bahan2 untuk buat biskut batik 2...bapak aku merungut sebab malas nak beli tapi disebabkan aku talah menggunekan kuase aku bapak aku pon beli..HAHA!!jahat punye anak..huhuh..bile lagi kak chik nak bermanje2 ngan ayah KAN!KAN!...Ok, pas bapak aku da beli aku pon g la buat ngan kawan aku...terasa cam chef lak dok kat dapur wat biskut 2..sangat la poyo..aku wat biskut kawan aku basuh pinggan...sorry yee kawan..HEHEH!!..nie haa bahan2nye
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tu biskut marrie ngan milo...


yang dalam kuali umi aku nie...susu ngan mentega..:)

aku wat biskut nie secare senyap2 sebab aku takot t aku kene sambar petir dari umi aku...HAHAHA!almaklum laa kite da gune barang dye kan...HUHU...da masukkan semua 2 dalam kuali kesayangan umi aku nie..aku pon letak dalam loyang n sejukkan...so nie la hasil kerje tangan aku n kawan aku..errkkk..dye tolong ke???tolong la jugak...HEHEH..
.
.
.
.
.
.
.
xsecantik mane pon...
walaupon xcantik tapi rase dye sangat la sedap..2 loyang aku buat,2 loyang tu yang abis...SEDAPKAN...siap bawak bekal balik uitm..aku dok uma nie la jadinye..makan dan makan dan makan...YEAY!! aku memang suke makan nie tapi nanti bile da gemok baru la menyesal sampai pakwe aku bising..HAHAHA!!..sabar jela...



Thursday, 8 March 2012

sehari dirumah!!

k fine ! ! !pagi2 lagi aku dah kene kemas rumah then p masak didapur...YEAY!!satu keajaiban telah berlaku...anak pak aji telah berjaya menjejakkan kakinya didapur rumahnya sendiri...HAHAH!!buruk betul perangai..tapi aku xmasak pon sebenarnye..kawan aku yang masak..aku cume menempel disebelahnye sahaja...HAHA!!adelah tolong sikit2...OK!!ari nie kteorang hendak memasak daging masak kicap + ikan goreng..*harus mentionkan KITEORANG Ok..nampak cam rajin sikit..HAHAH!!kawan aku masak daging dan aku masak ikan...nasib baiklah ikan tu da siap siang kalau x siang aje aku biorkan je ikan 2 terbengkalai...silap2 lau aku siang ikan 2 da xserupe ikan nanti jadi bende lain sebab aku nie ganas orangnye...time untuk masukkan ikan dalam kuali..YES!! bangga kau masukkan ikan dalam kuali..masukkan ikan je kot tapi dye punye bangga mak aiii...HAHA!!kawan aku cakap "aku lemah goreng ikan nie 2 la dye nanti minyak dye meletup"...OK!! aku cakap kat kawan aku "oh!"dengan muke yang agak berlagak sebab berjaya memantainkan minyak tu daripada meletup...tetibe!!!minyak tu meletup kene muke aku...FINE!!silekan muke kene + tangan skali..2 la padahnye bile berlagak ngn orang...tapi aku wat muke cool je  hkikatnye rase cam nak nangis sambil hentak kaki sebab sakit...malu aku!!(=_=")..aku punye ikan da siap, focus pulak kat daging yang kawan aku masak..wah !!!zati masak daging!!sungguh ku xpercaya!!ok la 2 daripada aku ikan je tw goreng..HUH!..ok, da siap masak daging 2 tetibe umi aku datang then dye cakap "masak pe kak chik?sape yang masak nie?"..aku pon jawap la"zati nie haa yang masak"...umi aku cakap" wah, da boleh kawin da nie..."...si zati nie pon ape lagi sengeh macam ape bile cakap pasal kawin..HAHA!!!*nampak xgatalnye 2...HAHA...da siap masak pe lagi mase untuk kiteorang mencekek!!nie la saat yang di tunggu2..MAKAN!!YEAY!!HAHAH!!...pas makan aku ingat nak kuar g makan abc tapi macam nak ujan so xjadi laaa....kesian kawan aku nie, g uma aku mesti x g mane2, dok je terperap dalam uma aku nie jadi bibik...tapi kalau dpikir2kan balik ape salahnye kan..HAHA!!!mase aku nga lepak2 ngan dye tetibe umi aku panggil aku.."kak chik! g goreng karipap kat dapur 2"..OK FINE ! ! makan lagi aku arinie..alhamdullilah...aku ajak zati g dapur sekali soh teman aku ..cam biase la bagi2 tugas..cepat sikit siap kerjenye kan...tapi hakikatnye aku yang malas nak wat kerje so aku bagi la dye kerje ...gile jahat aku nie ..HAHA!!..sekarang punye karipap je senang gile nak wat tinggal koyakkan plastik pastu masukkan karipap 2 dalam kuali..bapak senang gile n makin malas makhluk kat dunie nie termasuklah aku...HUHU!!pape jela, asalkan senang kerje yang aku wat..pemalas gile aku nie..kawan aku nie wat air teh, nie pon satu hidup penuh dengan kesenangan...HAHA!! sebab xtaw nak gune teh serbuk tw gune teh uncang je...aiyooo aci!!itu teh uncang sama saja sama itu teh serbuk ...HAHAHA!!cume teh uncang tu dye letak uncang n teh serbuk x letak uncang...skali dye letak teh amik ko!!macam nak wat air teh susu..banyak gile kot..HAHA!!xpela kawan kite blajo yeee..HEHEH!!....da siap sume aku pon g la hidang kat umi aku...aku pon amik port sebelah dye...siap tuang air umi aku pon minum...pastu dye tnye "sape yang wat air nie??"..ak cakap la zati...umi aku pon cakap.."tolak markah nie air tawar sangat"...aku pe lagi bantai gelak laaa.....HAHAH!!yang zati nye dengan muke xbersalah gelak skali..sabo jelah...

nie la kawan aku yang muke xbersalah 2..
sambung balik crite tadi...malam tadi ingat nak study...teringat lak aku de online quiz so tergendale lagilah nak study account...OK FINE!!!nape la mesti ade online2 bagai nie...malas kot nak wat sume nie...nasib la wat sume nie ade markah lau xde markah xde maknenye aku nak sentuh baik aku letak kepala kat bantal badan kat tilam pastu tidur dengan lenanya..tapi 2 sume khayalan semata2..XDE MAKNE OK NADIA!!da siap sume2 2 aku pon tidur tapi before aku tidur aku mao gayot sama ehem2!!..HAHAH!! aiyyoooo!!!tara ingat laa next week ade exam!!WAKE UP NADIA!!xmo men2!!btw GUD LUCK for student yang amik exam sem nie k!!!wish me luck guys!!:)
:)


Tuesday, 6 March 2012

holiday ! ! !

::: yeay ! ! ! holiday !! bunyi macam best tp hakikatnye tak la seindah yang diimpikan...holiday kat muar je...jaoh 2..agak lau nek bas termuntah la gak aku dibuatnye...HAHAHA ... percutian yang tak dirancang nie telah dirancang oleh due makhluk yang agak kesengetan mentalnye iaini aku n jugak kawan aku, ceritenye bermule dengan  kiteorang plan nk g makn kat luar sebab kedai makan ley pulak sediakan makanan macam nak bagi 10 orang makan..SILEKAN ! ! sikit nak mampos kot makanan die...yang datang kat situ bukan 2 3 ketul orang je k tapi ramai..tengok makanan pon cam xde selera so kteorang pon mneneruskan perjalanan balik ke bilik dengan muke hampe + perut yang berkeroncong macam ape..so kiteorang mengambil keputusan tok kuar pergi makan tapi tetibe aku telah mencetuskan idea tok pergi berjalan2 sambil makan angin...kawan aku nie pulak cakap "kite pergi lepak muar jelah t aku soh bapak aku jemput pastu esok kte balik laaa".....k cun ! ! aku pon ape lagi dengan muke tak bersalah kemas barang pastu mandi....ok, da siap sume, kiteorang pon berangkat dari uitm ke terminal..happy gile dapat jenjalan...sampai teminal aku tengok bas ting tong xgerak lagi,so kteorg wat keputusan tok nek express je...bas bertolak kol 4.30 pm...SILEKAN! ! bapak lame gile kiteorang tunggu  kat terminal 2..dalam mase tunggu2 tu aku pon massage kawan aku yang kat muar soh bawak kiteorng jenjalan..wah!! da cm mem besar main soh2 anak orang...HAHAHA! ! bile lagi nak membuli...message punye massage tengok jam da pukul 4.25pm, so kiteorang pon kuar dari teminal cari bas...mase dalam bas, tetibe kawan aku dapat call dari parents die...aku malas nak tengok muke dye sebab aku da berkobar2 nak g jenjalan + nak jumpe ehem2 disane..HAHA!!*sumpah poyo gile...tetibe kawan aku ley pulak cakap "wei, mak aku jemput t, lau kite nak g mane2 mak aku yang anta...so arinie kite kene balik rumah dulu esok baru jenjalan"...k fine !! aku rase macam batu jatuh atas kepala aku...spoil!!..segala plan aku hancur lebur...HUH!..sampai kat sane mak dye jemput..aku ingat mak ngan bapak dye je,skali silekan mkcik2 n pakcik2 dye pon ade sekali...ARGHH!!!pe la seyh aku rase macm nak nangis je mse 2 tapi disebabkan kawan aku punye muke yang sangat kesian + muke macam nak mintak penyepak so aku ikutkan jela....HAHAH!! 1st day mse kat uma dye aku cam budak 3 suku..sebab aku xtau nak buat ape..duduk dalam bilik pastu ikut je bontot kawan aku g mane2...yelakan uma orang,takkan uma kau pulak...lau uma aku da lame da aku wat kepala sendiri...HUHUHU...so, keesokkan harinye kiteorang plan nak g bandar nk jenjalan la katekan sebab parents kawan aku nie nak g uma akak sedara dyeorang so dyeorang tinggal kanlah kiteorang nie kan bandar, gitulah plannya...ok..dalam perjalanan nak ke bandar kawan aku nie soh la bapak dye benti kat satu kedau nie..aku ingat dye nak watpe, rupe2nye...nie haaa!!!




yes!!! choki2......


amik ko sekotak dye beli !!!! HAHAHA....thanx ea kawan sebab ingatkan kawan ko nie yang sememangnya hantu choki2...sayang ko lebih...ok!! choki2 suda, sambung balik cerite tadi..da sampai bandar nie alih2...aku tengok dyeorang terus je...ok!!!sekarang pe pulak yang nak jatuh atas kepala aku???konkrit ??ARGHHH!!!fine, memang aku suke macam nie...nak ikutkan hati lame da aku turun dari kereta 2 tapi pikirkan perasaan orangkan...ikutkan jela dengan muke yang terpakse...YEAY ! !AKU SUKE !!!HUH!...nasib baik kawan aku nie pandai amik ati aku yang gedik lagi manje nie..HAHAH!!dye bodek bapak dye pinjam kereta bawak aku g jenjalan....thanx dear sebab ko bawak aku g "soping" + g tanjung....sayang ko lebih...HAHAH..esoknye aku balik uitm tercinte...dalam hati rase cam nak jenjalan je lagi tapi apekan daye...HUHUHU...pape hal aku nak cakap thanx to family kawan aku sebab bagi aku tidur kat bilik anak dye untuk beberape hari..n also to kawan aku yang tercinte cik NOORIZZATI SHAHRUDIN..
thanx ea dear! ! !