Thursday, 8 March 2012

sehari dirumah!!

k fine ! ! !pagi2 lagi aku dah kene kemas rumah then p masak didapur...YEAY!!satu keajaiban telah berlaku...anak pak aji telah berjaya menjejakkan kakinya didapur rumahnya sendiri...HAHAH!!buruk betul perangai..tapi aku xmasak pon sebenarnye..kawan aku yang masak..aku cume menempel disebelahnye sahaja...HAHA!!adelah tolong sikit2...OK!!ari nie kteorang hendak memasak daging masak kicap + ikan goreng..*harus mentionkan KITEORANG Ok..nampak cam rajin sikit..HAHAH!!kawan aku masak daging dan aku masak ikan...nasib baiklah ikan tu da siap siang kalau x siang aje aku biorkan je ikan 2 terbengkalai...silap2 lau aku siang ikan 2 da xserupe ikan nanti jadi bende lain sebab aku nie ganas orangnye...time untuk masukkan ikan dalam kuali..YES!! bangga kau masukkan ikan dalam kuali..masukkan ikan je kot tapi dye punye bangga mak aiii...HAHA!!kawan aku cakap "aku lemah goreng ikan nie 2 la dye nanti minyak dye meletup"...OK!! aku cakap kat kawan aku "oh!"dengan muke yang agak berlagak sebab berjaya memantainkan minyak tu daripada meletup...tetibe!!!minyak tu meletup kene muke aku...FINE!!silekan muke kene + tangan skali..2 la padahnye bile berlagak ngn orang...tapi aku wat muke cool je  hkikatnye rase cam nak nangis sambil hentak kaki sebab sakit...malu aku!!(=_=")..aku punye ikan da siap, focus pulak kat daging yang kawan aku masak..wah !!!zati masak daging!!sungguh ku xpercaya!!ok la 2 daripada aku ikan je tw goreng..HUH!..ok, da siap masak daging 2 tetibe umi aku datang then dye cakap "masak pe kak chik?sape yang masak nie?"..aku pon jawap la"zati nie haa yang masak"...umi aku cakap" wah, da boleh kawin da nie..."...si zati nie pon ape lagi sengeh macam ape bile cakap pasal kawin..HAHA!!!*nampak xgatalnye 2...HAHA...da siap masak pe lagi mase untuk kiteorang mencekek!!nie la saat yang di tunggu2..MAKAN!!YEAY!!HAHAH!!...pas makan aku ingat nak kuar g makan abc tapi macam nak ujan so xjadi laaa....kesian kawan aku nie, g uma aku mesti x g mane2, dok je terperap dalam uma aku nie jadi bibik...tapi kalau dpikir2kan balik ape salahnye kan..HAHA!!!mase aku nga lepak2 ngan dye tetibe umi aku panggil aku.."kak chik! g goreng karipap kat dapur 2"..OK FINE ! ! makan lagi aku arinie..alhamdullilah...aku ajak zati g dapur sekali soh teman aku ..cam biase la bagi2 tugas..cepat sikit siap kerjenye kan...tapi hakikatnye aku yang malas nak wat kerje so aku bagi la dye kerje ...gile jahat aku nie ..HAHA!!..sekarang punye karipap je senang gile nak wat tinggal koyakkan plastik pastu masukkan karipap 2 dalam kuali..bapak senang gile n makin malas makhluk kat dunie nie termasuklah aku...HUHU!!pape jela, asalkan senang kerje yang aku wat..pemalas gile aku nie..kawan aku nie wat air teh, nie pon satu hidup penuh dengan kesenangan...HAHA!! sebab xtaw nak gune teh serbuk tw gune teh uncang je...aiyooo aci!!itu teh uncang sama saja sama itu teh serbuk ...HAHAHA!!cume teh uncang tu dye letak uncang n teh serbuk x letak uncang...skali dye letak teh amik ko!!macam nak wat air teh susu..banyak gile kot..HAHA!!xpela kawan kite blajo yeee..HEHEH!!....da siap sume aku pon g la hidang kat umi aku...aku pon amik port sebelah dye...siap tuang air umi aku pon minum...pastu dye tnye "sape yang wat air nie??"..ak cakap la zati...umi aku pon cakap.."tolak markah nie air tawar sangat"...aku pe lagi bantai gelak laaa.....HAHAH!!yang zati nye dengan muke xbersalah gelak skali..sabo jelah...

nie la kawan aku yang muke xbersalah 2..
sambung balik crite tadi...malam tadi ingat nak study...teringat lak aku de online quiz so tergendale lagilah nak study account...OK FINE!!!nape la mesti ade online2 bagai nie...malas kot nak wat sume nie...nasib la wat sume nie ade markah lau xde markah xde maknenye aku nak sentuh baik aku letak kepala kat bantal badan kat tilam pastu tidur dengan lenanya..tapi 2 sume khayalan semata2..XDE MAKNE OK NADIA!!da siap sume2 2 aku pon tidur tapi before aku tidur aku mao gayot sama ehem2!!..HAHAH!! aiyyoooo!!!tara ingat laa next week ade exam!!WAKE UP NADIA!!xmo men2!!btw GUD LUCK for student yang amik exam sem nie k!!!wish me luck guys!!:)
:)


No comments:

Post a Comment